top of page

50.000 fans en de W817-film komt er!

ACTEURS VAN W817 LANCEREN OPROEP NAAR FANS

Koop 50.000 tickets en we maken de langverwachte W817-filmNa talloze geruchten en oproepen van fans op sociale media, lanceren de makers en de acteurs van de legendarische jeugdreeks een opmerkelijke oproep: “Ja, fans, als jullie deze maand samen 50.000 bioscooptickets kopen, maken we die film - speciaal voor jullie.”


Als 50.000 tickets verkocht geraken, komt de W817-film tussen 2 en 11 oktober in de Kinepolis-zalen in verschillende steden in Vlaanderen. In elke zaal zullen enkele acteurs de fans persoonlijk bedanken. Deze vertoningen zijn dan ook exclusief voor die 50.000 fans die de film mogelijk maakten.


De komische jongerenreeks W817 liep van 1999 tot 2003 op Ketnet, maar wordt tot op vandaag nog uitgezonden. Verschillende generaties groeiden op met de immens populaire reeks. De acteurs merkten dat hun personages nog steeds inspireerden en het begon weer te kriebelen. Ze kregen zin in een vervolg. Zin in een W817-film. W817 speelt zich af in een studentenhuis waar een aantal jongeren samen wonen. De reeks bracht een originele mix van absurde humor met vaak vrij ernstige thema’s. De film zal niet anders zijn. Onze favoriete kotgenoten zijn 20 jaar ouder. Maar zijn ze ook 20 jaar wijzer?


In de film ontdekken we dat de oude vrienden elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op zijn huwelijksfeest. Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom en Jasmijn dat er in al die jaren veel en weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?


De film brengt de originele vaste cast van de reeks terug in een nieuw verhaal voor de fans van het eerste uur. En het tweede, en het derde,... Jenne Decleir (Carlo), Govert Deploige (Steve), Kadèr Gürbüz (Birgit), Britt Van Der Borght (Zoë), Danny Timmermans (Tom), Aron Wade (Akke), Machteld Timmermans (Ellen) en Aagje Dom (Jasmijn) spelen de hoofdrollen. Het scenario is geschreven door Bram Renders en Bart Vaessen, (samen met Steve De Wilde de bedenkers van de originele reeks). Pietje Horsten keert terug als regisseur en debuteert hiermee in de bioscoop.


Aan het scenario is meer dan een jaar gewerkt, de volledige productie is voorbereid, de cast & crew staan paraat en de locaties zijn geboekt. Maar de film wordt enkel gemaakt als 50.000 fans tussen 4 maart en 4 april een ticket kopen aan 15 euro. De opbrengsten van de voorverkoop maken de financiering van de film rond. De film wordt speciaal voor deze 50.000 fans gedraaid. De voorverkoop stopt dan ook als er 50.000 tickets verkocht zijn. Tussen 2 en 11 oktober zal de film enkel voor hen te zien zijn in de zalen van Kinepolis overal in Vlaanderen. De film mikt op de tieners, twintigers en dertigers die met de reeks opgroeiden.


Als de kaap van 50.000 tickets niet wordt gehaald, worden alle voorverkopen kosteloos teruggestort aan de fans en komt de film er niet.


8eraf!”, de W817-film is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met MNM en Ketnet, met de steun van Screen Flanders, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis.


Info en reservaties: www.kinepolis.be/w817 04/03/2020

Comments


bottom of page