ZEPPOS - HET MERCATORSPOOR
2022
 

Zeppos - Het Mercatorspoor 

 

De jonge Benjamin schenkt een oud boek aan Slien, het meisje waar hij stiekem een oogje op heeft. Hierdoor komen ze in het vaarwater van een eeuwenoude organisatie die achter boek aanzit. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek: de oude mysterieuze Zeppos

Een productie van EYEWORKS NV.

RITUEEL
Najaar 2021
 

Ritueel 

 

Op een broeierige zomerdag vindt een politieduik twee handen in het water. Er zijn aanwijzingen dat de handen zijn geamputeerd terwijl het jonge mannelijke slachtoffer nog in leven was. Leeft hij misschien nog? Zo niet, waar is het lichaam dan gebleven?

Een productie van EYEWORKS NV.

Dreambaby 

 

De vijftienjarige drugsdealer Johnny verblijft in een jeugdinstelling. Hij kan in de weekends niet meer naar huis en hij vraagt aan zijn klant en ook de beroemde acteur Antony, of die z'n weekendvoogd wil zijn. Dit brengt hen beiden op onbekend terrein

Een productie van SAVAGE FILM.

DREAMBABY (DEALER)
November 2020
 
ZEE VAN TIJD
Juni 2020
 

Zee van Tijd 

 

Zee van Tijd is een epische liefdesfilm, waarin Helmer en Johanna, vol dromen en idealen, tijdens een zeilreis, hun zoontje Kai verliezen aan de oceaan. Hun verdriet is zo onmetelijk groot dat ze de plek niet eens kunnen verlaten tot een groep orca's hen verjaagt en hen feitelijk het leven redt. 

Een productie van SAVAGE FILM

Confessions to dEUS

 

Naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van 'Instant Street' geeft het publiek tijdens de Europese dEUS tour hun persoonlijk relaas over de laatste 20 jaar tot een tijdsbeeld te komen van wat in Europa leeft. De gesprekken worden gemengd met concert- en tourneebeelden.

Een productie van SAVAGE FILM.

Confessions to dEUS
Maart 2020
 
Poor Boy
April 2020
 

Poor Boy 

 

Als Boy Talma (53) na zeven jaar terugkeert naar zijn geboortestad om zijn nieuwe film op te nemen, hoort hij dat hij nog maar negen maanden te leven heeft. Hij besluit het vonnis geheim te houden maar de scènes die hij bedenkt voor zijn 'muziekfilm' beginnen samen te vloeien met zijn eigen leven. Poor Boy is een film over de levenskracht van de verbeelding.

Een productie van SAVAGE FILM.

Parked Lives 

 

Parked Lives is een intiem portret van Petar, een stoere vrijbuiter die al negen jaar een beroep uitoefent dat hij verafschuwt: truckchauffeur. Hij is één van de honderduizenden Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die 46 weken per jaar kriskras door Europa rijden en maandenlang in hun cabine leven op en langs snelwegen

Een productie van SAVAGE FILM.

PARKED LIVES
Juli 2020
 

Red Sara

 

Het zwaartepunt voor 2019 ligt bij de nieuwe film van Jan Verheyen, Red Sara. Net zoals "Het Vonnis" is deze film van Vlaanderens meest succesvolle regisseur gebaseerd op waar gebeurde feiten: het meeslepende verhaal van de zoektocht van een vader naar een kostbaar medicijn voor zijn zieke dochter.

Een productie van EYEWORKS NV.

RED SARA
Najaar 2020
 
DE PATRICK
2019
 

De Patrick 

 

Patrick is klusjesman op de naturistencamping van zijn ouders. Wanneer zijn favoriete hamer verdwijnt, stelt Patrick alles in vraag. Wanneer ook nog zijn vader sterft, begint voor Patrick een existentiële zoektocht naar de (on)zin van het leven.

Een productie van SAVAGE FILM.

BUMPERKLEEF
Najaar 2019
 

Bumperkleef 

Een zelfverzekerd man veroorzaakt een verkeersruzie met een bestuurder, die hen uit wraak begint te achtervolgen. De man verliest de controle over zijn gezin en wordt afgepeld tot het bange, kwetsbare kind dat hij ooit was.

Een productie van SAVAGE FILM.

Goudheidswaanzin 

 

Door de hebzucht van de volwassenen verliezen alle inwoners van Tollembeek hun spaarcentjes. Urbanus komt in opstand en samen met de kinderen van het dorp grijpt hij de macht.

Een productie van EYEWORKS NV.

DE VUILNISHELD
Voorjaar 2019
 
NIET SCHIETEN
Released
 

Niet Schieten, op DVD verkrijgbaar

Regisseur Stijn Coninx maakt in 1987 zijn eerste langspeelfilm Hector met in de hoofdrol Urbanus. In 1990 komt Koko Flanel uit die het nog beter doet in de zalen. In 1992 brengt Coninx met Daens een drama over priester Adolf Daens en sleept er een Oscar-nominatie voor in de wacht. Deze eerste drie films staan bovenaan de lijsten van succesvolste Belgische films. Na deze grote successen bekwaamt Coninx zich verder in biopics zoals Licht, To Walk Again, Soeur Sourire en Marina.

 

Een productie van EYEWORKS NV.

NIEMAND IN DE STAD
Released

Niemand In De Stad - Released

Openingsfilm NFF 2018

In de vrijstaat die het Amsterdamse corporale studentenbestaan lijkt, blijken drie vrienden niet te kunnen ontsnappen aan de naderende verantwoordelijkheden die bij een volwassen leven horen. Een regie van Michiel Van Erp.

Een productie van EYEWORKS NV.

HET TWEEDE GELAAT
Released, op DVD verkrijgbaar

Het Tweede Gelaat - Released, op DVD verkrijgbaar

 

Vincke en Verstuyft worden naar de Kalmthoutse heide geroepen. Naast een inderhaast achtergelaten schop en een half gegraven kuil ligt een naakt vrouwenlijk. Het begin van een complexe zoektocht naar een serie-moordenaar, waarbiJ Vincke en Verstuyft lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

 

REGISSEUR

Jan Verheyen debuteerde met de film Boys na een carrière als programmator en distributeur. Vanaf 1995 regisseerde hij succesfilms en televisiereeksen zoals: Alles moet weg, Team Spirit, Alias, Buitenspel, Vermist, LOS, De Bunker,

Dossier K, Het Vonnis, ...

 

Een productie van EYEWORKS NV.

D5R
Released, op DVD verkrijgbaar
 

D5R - Released, op DVD verkrijgbaar

 

De 5 vrienden van de Ketnet-reeks D5R komen voor laatste keer bij elkaar. Ze doen er alles aan om het park waar zij opgroeiden te redden van de ondergang. D5R is 'realistische fictie' over opgroeien en samenhorigheid. 

 

SCENARISTEN + REGISSEURS

David Madder en Camiel Scheers zijn gepokt en gemazeld in het televisie maken. Beiden hebben alle genres onder de knie en toen ze drie jaar geleden begonnen met D5R, waren ze op slag verliefd. 'De voldoening die we putten uit alle reacties die we krijgen van 9 tot 12-jarigen maakten ons gulzig om deze film te maken.' aldus Scheers en Madder. 

Een productie van EYEWORKS NV en Ketnet.

DODE HOEK
Released, op DVD verkrijgbaar
 
LE PASSÉ DEVANT NOUS
Released
 
LE FIDELE
Released, op DVD verkrijgbaar
COFFEE
Released, op DVD verkrijgbaar
 
EVERYBODY HAPPY
Released, op DVD verkrijgbaar
 
ACHTER DE WOLKEN
Released, op DVD verkrijgbaar
D'ARDENNEN
Released, op DVD verkrijgbaar
 
GALLOPING MIND
Released, op DVD verkrijgbaar
 
LEE & CINDY C
Released, op DVD verkrijgbaar
 
BRABANÇONNE
Released, op DVD verkrijgbaar
 
IMAGE
Released, op DVD verkrijgbaar
 

Dode Hoek - Released, op DVD verkrijgbaar

 

Dode Hoek vertelt het verhaal van Jan Verbeeck, een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade. Hij is als ‘Mr Zero Tolerance’ ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet.

 

REGISSEUR

Dode Hoek wordt de eerste Nederlandstalige film van Nabil Ben Yadir, die in 2009 debuteerde met 'Les Barons'. Na het succes van 'Les Barons' bracht Yadir in 2013 'La Marche' uit. Met 'Dode Hoek' is is hij toe aan een nieuw hoofdstuk in zijn oeuvre.

 

Een productie van EYEWORKS NV.

Le passé devant nous - Released

SLOTFILM FFO - 17/09/2016

 

Alice leidt een routineus leven als escorte en mijdt diepgaand sociaal contact. Wanneer ze na de dood van haar ex gedwongen wordt voor haar 6- jarige zoon te zorgen, komen er barsten in haar veilige cocon. Ze wordt geconfronteerd met het emotionele vacuüm waarin ze al jaren leeft. 

 

REGISSEUR

Nathalie Teirlinck is een jonge beloftevolle regisseuse die met Tonic Immobility haar eerste langspeelfilm maakt. Ze studeerde met grootste onderscheiding af en maakte reeds furore met haar kortfilms op verschillende nationale en internationale film festivals.

 

Een productie van SAVAGE FILM.

Le Fidèle - Released, op DVD verkrijgbaar

 

Gino Vanoirbeek is een zware jongen die deel uitmaakt van een van de laatste Brusselse gangster-bendes van de 20ste eeuw. Wanneer hij Bénédicte Deconinck ontmoet, ontdekt hij in haar de liefde van zijn leven, maar dat leven wordt een grote strijd. 

 

REGISSEUR

Le Fidèle wordt Michaël R.Roskam's tweede langspeelfilm op Belgische bodem, na het overrompelend succes van Rundskop in 2011, met maar liefst 480.000 bezoekers in de Belgische bioscopen.

 

Een productie van SAVAGE FILM.

Coffee - Released, op DVD verkrijgbaar

 

'Coffee' is een mozaïekfilm waarin de verhalen van Ahmed, Renzo en Fei worden verweven en uitmonden in een finale die een emotionele metafoor vormt voor de uitdagingen waarmee we in onze huidige samenleving worden geconfronteerd. Telkens is koffie het verbindende element. 

REGISSEUR

Cristiano Bortone studeerde af met grote onderscheiding in film & televisie aan de New York University. Sindsdien heeft hij vier films en meerdere bekroonde documentaires geregisseerd.

 

Een productie van SAVAGE FILM.

Everybody Happy - Released, op DVD verkrijgbaar

 

Everybody Happy is het verhaal van Ralph Hartman, een succesvolle stand-up comedian bij wie het huilen nader staat dan het lachen. Tijdens de ‘Comedy Cruise’, een line-up comedyshow met drie stand-up collega’s, komt hij letterlijk zichzelf tegen. Alleen vraagt Hartman zich oprecht af waarom de man hem zo kwelt.

 

Na "Ben X" en "Tot Altijd" is "Everybody Happy" de derde langspeelfilm van Nic Balthazar. Een verhaal over burn-out, komedie en liefde.

 

Een productie van EYEWORKS NV.

Achter De Wolken - Released, op DVD verkrijgbaar

 

Twee mensen komen elkaar weer tegen na meer dan 50 jaar. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend.

Veertig jaar later zijn ze allebei weer single en zoeken ze elkaar weer op. Ze worden weer verliefd... Kan je weer aanknopen met het leven van veertig jaar eerder? Het verhaal van een prachtige laatste liefde, die wordt beleefd met de intensiviteit van een eerste. 

 

"Achter de wolken" is het langspeelfilm debuut van Cecilia Verheyden, gebaseerd op het theaterstuk van Michaël De Cock met in de hoofdrol twee van de meest fantastische acteurs die Vlaanderen ooit gekend heeft: Jo De Meyere en Chris Lomme.

 

​Een productie van EYEWORKS NV.

 

 

 

 

 

 

 

 

D'Ardennen - Released, op DVD verkrijgbaar

 

Een brutale homejacking loopt fout af. Dave één van de twee overvallers, weet te ontsnappen maar moet zijn broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. 

 

Twee jaar later probeert Dave z'n leven terug op op de rails te krijgen maar ondervindt last van z'n oudere broer Kenneth, die net terug op vrije voeten is. Dave wil vertellen dat hij met Kenneth's ex-vriendin Sylvie samen is, maar onder de huidige omstandigheden lijkt hem dat niet verstandig. Na een uit de hand gelopen ruzie met Marokkanen in een discotheek over Sylvie, is voor Dave de maat vol. Hij besluit Kenneth te trakteren op een tripje naar de Ardennnen. Kenneth gaat tegen alle verwachtingen hierop in en neemt zijn pesterige vriend Stef mee. 

 

Aanvankelijk lijkt alles weer goed te komen, maar dan draait de trip uit op een fiasco door een aantal onverwachte wendingen.

 

Een productie van SAVAGE FILM.

Galloping Mind - Released, op DVD verkrijgbaar

 

Wanneer een verpleegster ontdekt dat haar partner de vader is van een pasgeboren tweeling, beslist ze één van de baby's te ontvreemden. Ze verbergt het meisje voor haar broertje, dat in een straatbende opgroeit.

 

Tien jaar later kruisen hun wegen opnieuw. De kinderen zijn aangetrokken tot mekaar en ontdekken hun gemeenschappelijk lot, hen opgelegd door de volwassenen. Maar geen van hen is in staat het verleden te ontlopen...

 

Galloping Mind is de eerste langspeelfilm van Wim Vandekeybus.

 

Een productie van SAVAGE FILM.

Lee & Cindy C - Released, op DVD verkrijgbaar

 

Lee & Cindy C. is een  romantische komedie van twee werelden die door het lot worden verbonden.  

 

Lee, de lichtjes getormenteerde maar talentvolle zanger van een amateuristische grunge band, is op een keerpunt in zijn leven gekomen, na het verlies van zijn moeder. Cindy C. worstelt met de rol van laagdrempelige schlagerkoningin, een rol opgelegd door haar manager en platenfirma. Cindy C. ambieert meer en probeert onder het juk vandaan te komen. 

 

Lee & Cindy C. hun wegen kruisen elkaar, met een domino- effect als gevolg...

 

Een productie van EYEWORKS NV.

Brabançonne - Released, op DVD verkrijgbaar

 

De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia en het Waalse En Avant zijn allebei geselecteerd voor de grote Europese finale. Wanneer de solist van Sint-Cecilia dood neerstort op het podium heeft Elke, dochter van dirigent Jozef, een idee om alsnog hun finale te redden: de fantastische trompettist Hugues weghalen bij de Walen.

 

Brabançonne is een muzikale romantische komedie waarin geen middel wordt geschuwd om elkaar de loef af te steken: list en bedrog, solo’s en duetten en ja, zelfs de liefde.

 

Een productie van EYEWORKS NV.

Image - Released, op DVD verkrijgbaar

 

Eva Hendrickx is een ambitieuze jonge journaliste in de redactie van televisielegende Herman Verbeeck. Ze bijt zich vast in een reportage over de probleemwijken van Brussel wanneer daar rellen uitbreken.

 

Terwijl de stad ondergedompeld wordt in een escalatie van geweld ontstaat een intense band tussen haar en Lahbib, een Marokkaan met een heftig verleden. Lahbib brengt haar steeds dieper in een complexe en broeierige gemeenschap. Intussen ziet Herman Verbeeck in de reportage van Eva dé gelegenheid om zich terug naar de top van de kijkcijfers te vechten in het competitieve medialandschap.

 

Een productie van EYEWORKS NV en A TEAM PRODUCTIONS.

8ERAF
2021

8eraf

In de film ontdekken we dat de oude vrienden elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op zijn huwelijksfeest.

Een productie van EYEWORKS NV.

Scio Productions

Oplombeekstraat 6

1755 Gooik
Belgium

BTW 0832.126.376

Call

T: +32 2 304 22 32

F: +32 2 793 25 59

© 2020 Created by Scio Productions

  • facebook